top of page

Fashion Tweedaagse

Leerdoelen

Het leren maken van je eigen kleding.

Het maken van mode in een thema.

Modellen van creaties, modeshow uitvoeren.

Materialen

  • patronen op alle maten in de leeftijdscategorie,

  • stoffen die een eenheid vormen qua kleur en uitstraling

  • stofscharen, naald en draad, meetlinten, naaimachines, lockmachines.ritsen, knopen, band

Insiratiebronnen

Jean Paul Gaultier, Coco Chanel, Victor & Rolf, Dolce & Gabbana, Karl Lagerfeld, Iris van Herpen. Twiggy.

Onverwachte verwonderings elementen

In de lessen gaan de leerlingen aan de slag met een modethema: Coco Chanel, Twiggy, Black & White.

Ze zoeken een model uit en hun patroon op maat en gaan aan de slag met knippen en naaien. Ze gaan achter het naaimachine en sommigen kunnen ook de lockmachine bedienen. Aan het einde van twee dagen hebben ze hun eigen outfit gemaakt. De haren, make-up en schoenen worden bijpassend gemaakt voor een modeshoot. Een maand later komen de modellen bij elkaar om een modeshow te lopen in de Afzakkerij op de Noordkade. Deze modeshow is onderdeel van een groter geheel. De middenstand showt nieuwe collecties, studenten van de modeacademies showen hun visie op mode. Zelfstandige werkende modeontwerpers en kunstenaars die de grens tussen draagbaar en ondraagbaar, esthetisch en niet esthetisch, theatraal en paradoxaal opzoeken zijn aanwezig op deze modeshow.

1045

LEEFTIJD

TECHNIEK

NIEUWE AANBOD!
bottom of page