top of page

Linodruk Mosaiek

Leerdoelen Lino snede maken in een wiskundig Arabisch motief

Materialen Linoleum, blockprint

Kunstenaars Arabische architectuur en wiskundige motieven

Onverwachte verwonderings elementen In de Arabische wereld mogen er geen afbeeldingen gemaakt worden van figuren of mensen. In de Arabische architectuur vind je dan ook prachtige geometrische motieven die op wonderbaarlijke manier en vernuftig wiskundig denken in elkaar passen. In deze opdracht zijn twee motieven gebruikt die in elkaar passen en mooi op elkaar aansluiten. Het patroon had eindeloos verder uitgebreid kunnen worden en had ook een patroon kunnen vormen van boven naar beneden. Nu is er een horizontaal patroon gelegd. Helemaal prachtig was het geweest als het patroon steeds kleiner was geworden.

LEEFTIJD

TECHNIEK

NIEUWE AANBOD!
bottom of page