Linodruk Mosaiek

October 17, 2008

Leerdoelen
Lino snede maken in een wiskundig Arabisch motief

 

Materialen
Linoleum, blockprint

 

Kunstenaars
Arabische architectuur en wiskundige motieven 

 

Onverwachte verwonderings elementen
In de Arabische wereld mogen er geen afbeeldingen gemaakt worden van figuren of mensen. In de Arabische architectuur vind je dan ook prachtige geometrische motieven die op wonderbaarlijke manier en vernuftig wiskundig denken in elkaar passen. In deze opdracht zijn twee motieven gebruikt die in elkaar passen en mooi op elkaar aansluiten. Het patroon had eindeloos verder uitgebreid kunnen worden en had ook een patroon kunnen vormen van boven naar beneden. Nu is er een horizontaal patroon gelegd. Helemaal prachtig was het geweest als het patroon steeds kleiner was geworden.
 

 

 

 

Please reload

LEEFTIJD

Please reload

TECHNIEK

NIEUWE AANBOD!

Festival Van Het Levend Schilderij

1/6
Please reload