top of page

OMG!

Ik zit in een schilderij! 

Groep 5-6

 

Jullie gaan kijken naar dramatische en emotionele momenten in kunstwerken en zelf uitbeelden.
 

1. De Kunst Kijk en Meedenkles 

In de schilderkunst worden soms dramatische gebeurtenissen uitgebeeld, maar ook gevoelens en emoties. Samen gaan jullie naar enkele van dit soort schilderijen kijken. Welke kleuren zie je? Wat gebeurt er op het schilderij? Waar komt het licht vandaan?
 

2. Atelierles

Je gaat samen met een groepje proberen om een schilderij zo goed mogelijk na te bootsen. Je leert dan goed kijken en nadenken en wat je allemaal nodig hebt om een schilderij na te maken. 

Kunst Kijk en Meedenk Les

Kunstkijk en meedenkles 3-4

Gesprek met je leerlingen

In de schilderkunst worden soms dramatische gebeurtenissen uitgebeeld, maar ook gevoelens en emoties. Kijk maar eens naar het schilderij van de Noorse kunstenaar Edvard Munch. Hij schilderde in 1893 "De Schreeuw", het drukt de ellende uit van de schilder, die hij heeft gevoeld in een bepaalde periode van zijn leven. Hij was een van de eerste kunstenaars die dat probeerde uit te beelden.

  • Wat zie je op dit schilderij?

  • Hoe zou je dit zelf kunnen uitbeelden? 

  • Wat moet je daarvoor doen?

  • Welke kleuren zie je en ondersteunen deze kleuren het gevoel dat je hebt over dit schilderij?

De Schreeuw 1893 Edvard Munch

Heb jij je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om in een schilderij te zitten?

 

Dat is wat we gaan uitzoeken in deze les. Je gaat samen met een groepje proberen om een schilderij zo goed mogelijk na te bootsen. Je leert dan goed kijken en nadenken en wat je allemaal nodig hebt om een schilderij na te maken. Welk schilderij kiest jouw groepje?

Atelierles

Atelierles
Tableaux-Vivant-logo-one-colour.png
bottom of page