top of page

HOE   PICASSO   BEN   JIJ?

Groep 3-4

 

In deze les gaan we kijken naar Picasso, een van de meest beroemde schilders en vernieuwende kunstdenkers van de 19e en de 20ste eeuw.
 

In deze kunstlessen voor groep 3-4 gaan we nader kennis maken met Picasso. De les bestaat uit twee onderdelen. 

  1. De Kunst Kijk en Meedenkles 
    Samen kijken naar een schilderij, kunst beschouwen en overleggen. 

     

  2. Atelierles
    In de klas gaan ze aan de slag met het maken van een Picasso-zelfportret. Er liggen voor alle kinderen grote kartonnen lijsten klaar en er is karton om figuren uit te knippen en snijden. De kinderen gaan aan de slag met kwasten en plakkaatverf.

Kunst Kijk en Meedenk Les

Kunstkijk en meedenkles 3-4

Gesprek met je leerlingen

Picasso is een schilder uit de 19e en de 20e eeuw. Hij is geboren in 1882 en gestorven in 1973. Precies in deze tijd gaan kunstschilders heel anders schilderen.

 

Ook omdat de fotografie het mogelijk maakt om portretten te maken die precies lijken. Ze zijn op zoek naar andere manieren om kunst te maken. Picasso zoekt het eerst in Afrikaanse maskers die hij koopt van iemand die ze verhandelt. Hij vindt de maskers zo anders, en komt erachter dat ze echt bedoeld zijn om emoties uit te drukken. Voor elke emotie weer een ander masker. 

Detail Mask Picasso 2.png
Detail Mask Picasso.png

Picasso beeldt zichzelf kubistisch af als Afrikaans masker 1906

Detail Mask Picasso 2.png
Detail 'David' door Michelangelo

De maskers zijn hoekig en puntig heel anders dan een klassiek beeld van Michelangelo! Dit is een man die je zo op straat tegen kan komen, de geschilderde gezichten van Picasso niet

Tableaux-Vivant-logo-one-colour.png
bottom of page